Иван Статев

Иван Статев

МОЯТ ЖИВОТ

ЗАЩО НАПИСАХ КНИГА?

Уважаеми балчиклии, познати и приятели,
След 75 години живот, от които почти 60 години работа, приех идеята на Николай Мирчев да разкажа за моя живот и да публикувам част от написаното от мен през годините в една книга.
Не се смятам за важна личност, но чрез книгата искам да покажа, че и ние, обикновените хора, имаме свое мнение по въпросите, които вълнуват обществото и основание за определено самочувствие.
Най-важното е, че книгата ми даде възможност да разкажа за собствената си съдба и за родителите, които са ме възпитали. От страниците на „Моят живот“ отправям своята синовна благодарност към тях за всичко, което са ми дали и са направили за мен и най-вече за основното – да стана човек. Може да е закъсняло това признание към тях, но е по-добре късно, отколкото никога.
„Моят живот“ е разказ за детските, ученическите и младежките ми години. За първите ми стъпки като работещ в една или друга сфера. Десетки снимки илюстрират преживяното от мен. На тях ще видите моите близки, приятели и колеги, с които през годините съм споделял радости и тревоги, получавал съм безрезервната им подкрепа, добра дума или съвет.
Стихове пиша от ученик и писането се превърна в мое призвание и любов, във възможност да кажа какво харесвам или не харесвам, обичам или мразя. Чрез тях вие можете да прочетете душата ми. Ще почувствате обичта ми към родния дом, към родния Балчик и България. Ще разберете защо се вълнувам от всичко, свързано с Родината.
Книгата написах не за да стана известен и велик. Категорично не! Написах я, за да покажа, че и ние, малките хора, имаме какво да кажем по един или друг въпрос. Ние сме незабележими и трудно ще ни откриете, но трябва да знаете, че сме живи хора, със собствено мнение, чувствителни и лесно раними.
След „Сатири“ това е моята втора книга. В нея разказвам искрено за различните етапи от живота си, за трудностите, през които съм преминал. Ще имате възможност да се запознаете с най-доброто от моята поезия, от сатирата ми. Включил съм и стихотворения, които публикувам за първи път.
Благодарен съм на всеки, който по един или друг начин помогна, за да излезе книгата ми на бял свят. Животът ми сигурно прилича на изживяното от вас и е неоспоримо доказателство, че всеки има какво да даде на обществото и затова заслужава да получи възможност за подобър и достоен живот.

Авторът

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.